Prolom voda | Lečenje organa za varenje
Prolom i Vaše zdravlje

Prolom voda se preporučuje kod oboljenja organa za varenje.

Organi za varenje

Prolom vodu preporučujemo kod oboljenja organa za varenje:

hipercidni gastritis,

čir želuca i dvanaestopalačnog creva,

katari creva,

hronični zatvor,

upala žuči i žučnih vodova,

kamenac žučne kese,

stanje posle hirurških zahvata na organima za varenje.

Neposredno nakon pijenja Prolom vode bikarbonati neutrališu želudačnu kiselinu čime se smanjije kiselost želudačnog soka. Ublažavaju se dispeptičke tegobe (osećaj nadutosti posle obroka, nadimanje, gorušica ili podrigivanje).

Pijenjem Prolom vode ubrzava se motorika creva, a samim tim i pražnjenje creva što je značajno kod hronične opstipacije.

Bikarbonati poboljšavaju sekretornu funkciju jetre, što se ispoljava holagognim dejstvom. Pod njihovim dejstvom povećava se biligeneza i dolazi do boljeg pražnjenja žučne kese.

Silicijum iz Prolom vode doprinosi prirodnom lečenju hroničnih zapaljenja organa za varenje i alergija jer reguliše imunološke procese u organizmu. Pospešuje epitelizaciju i lečenje čira na želucu, fistula na debelom crevu. Smanjuje upalu sluzokože žučne kese, sprečava formiranje i taloženje kristala holesterola na zidovima žučne kese i tako sprečava pojavu mulja. Isto kao bikarbonati stimuliše lučenje i sekreciju žuči i pospešuje regeneraciju oštećenog tkiva jetre.

Na upravo završenom kliničkom istraživanju sprovedenom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije na temu: “Procena efekta Prolom vode kao pomoćnog lekovitog sredstva u tretmanu gastroezofagusne refluksne bolesti, hroničnog gastritisa, ulkusne bolesti i dispepsije” dokazano je da Prolom voda značajno doprinosi oporavku pacijenata sa pomenutim oboljenjima:

“- Prolom voda se može koristiti uz propisanu medikamentnu terapiju u tretmanu hiperacidnih stanja gornjeg dela digestivnog trakta. - Prolom voda statistički značajno doprinosi bržem nestanku simptoma (tegoba) ili ublažavanju simptoma (smanjenju intenziteta i učestalosti) ako se koristi uz propisanu terapiju u odnosu na pacijente koji koriste samo propisanu medikamentnu terapiju. - Prolom voda doprinosi bržem oporavku pacijenata tokom tretmana”.

Prof. dr Dragan Popović

Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju

Klinički centar Srbije

Prirodna mineralna Prolom voda
Prirodna mineralna Prolom voda | Jedinstveni sastav
Jedinstveni sastav

Prolom voda pripada kategoriji natrijum-hidro-karbonatnih, silicijumskih, alkalnih, oligomineralnih i hipotermalnih voda. Zahvaljujući jedinstvenom sastavu, Prolom voda igra važnu zaštitnu ulogu u očuvanju zdravlja.

Više
Prirodna mineralna Prolom voda | Prolom i Vaše zdravlje
Prolom i Vaše zdravlje

Zahvaljujući svojim karakteristikama prirodna, mineralna Prolom voda (oligomineralna, alkalna, bikarbonatna) blagotvorno deluje na bolesti bubrega i mokraćnih kanala, bolesti ograna za varenje, bolesti kože i reumatizam.

Više
Prirodna mineralna Prolom voda | Prirodno i održivo
Prirodno i održivo

Prirodna mineralna Prolom voda se flašira bez ikakvih fizičkih ili hemijskih tretmana već onakva kakva je u prirodi, na dubini od 220 m, takva se i flašira.

Više
Programi lečenja | Prirodna mineralna prolom voda
Pitanja/komentari

Poštovani,
kako bismo omogućili da efekat pijenja Prolom vode bude najveći mogući, molimo Vas da sa nama podelite Vaša iskustva, ili ukoliko imate, postavite pitanja našim lekarima u Prolom Banji.