Prolom voda | Lečenje kožnih oboljenja
Prolom i Vaše zdravlje

Prolom voda se preporučuje za lečenje oboljenja kože.

Koža

Prolom vodu u kombinaciji sa balneoterapijom u Prolom Banji preporučujemo kod oboljenja kože:

psorijaza i drugi poremećaji keratinizacije,

inflamatorne dermatoze - ekcemi, mikoze i drugo.

Primena Prolom vode i peloida ima termički, mehanički i hemijski efekat. Značajne su promene u morfologiji kože: stratum korneum i stratum lucidum postaju tanji, povećava se permeabilnost kože. Redukuje aktivnost inflamatornog procesa, poboljšava se mikrocirkulacija, postoji pozitivan efekat na imunološke procese.

Balneoterapija u Prolom Banji indikovana je u lečenju ekcema, psorijaze i drugih poremećaja keratinizacije, mikoze. Rađene su brojne studije u kojima je ispitivan efekat balneoterapije na simptome i znake psorijaze. Praćen veliki broj bolesnika sa psorijazom. Rađeno je i uporedno ispitivanje efekta balneoterapije sa emolijensom i balneoterapije kombinovane sa topijskim medikamentima.

Rađeno je više kliničkih stidija o ispitivanju efekta balneoterapije u Prolom Banji na pojedine dermatoze, sa posebnim osvrtom na psorijazu i ekcem. Posle sedmodnevne balneoterapije kod ekcema, prosečan procenat poboljšanja znakova i simptoma bio je oko 60%. Kod akutnog kontaktnog dermatita procenat poboljšanja kretao se od 33 do 84%, a kod neurodermitisa 30 do 44%. Kod psorijaze, procenat poboljšanja ide prosečno 40% na kraju treće nedelje lečenja kod najvećeg broja bolesnika, a posle četiri nedelje prosečno 46%. Reakcija bolesnika na balneoterapiju su individualne i u nekim slučajevima procenat poboljšanja se kreće i do 85%.

Prirodna mineralna Prolom voda
Prirodna mineralna Prolom voda | Jedinstveni sastav
Jedinstveni sastav

Prolom voda pripada kategoriji natrijum-hidro-karbonatnih, silicijumskih, alkalnih, oligomineralnih i hipotermalnih voda. Zahvaljujući jedinstvenom sastavu, Prolom voda igra važnu zaštitnu ulogu u očuvanju zdravlja.

Više
Prirodna mineralna Prolom voda | Prolom i Vaše zdravlje
Prolom i Vaše zdravlje

Zahvaljujući svojim karakteristikama prirodna, mineralna Prolom voda (oligomineralna, alkalna, bikarbonatna) blagotvorno deluje na bolesti bubrega i mokraćnih kanala, bolesti ograna za varenje, bolesti kože i reumatizam.

Više
Prirodna mineralna Prolom voda | Prirodno i održivo
Prirodno i održivo

Prirodna mineralna Prolom voda se flašira bez ikakvih fizičkih ili hemijskih tretmana već onakva kakva je u prirodi, na dubini od 220 m, takva se i flašira.

Više
Programi lečenja | Prirodna mineralna prolom voda
Pitanja/komentari

Poštovani,
kako bismo omogućili da efekat pijenja Prolom vode bude najveći mogući, molimo Vas da sa nama podelite Vaša iskustva, ili ukoliko imate, postavite pitanja našim lekarima u Prolom Banji.