Pomen pH vrednosti in njena pomembnost

PH je lestvica, s katero se merita kislost in bazičnost v raztopini (koncentracija vodikovih ionov). Giblje se od 0-14, kjer 0 označuje največjo kislost, 7 je nevtralna, 14 pa je najbolj alkalna.

PH lestvica je logaritemska, kar pomeni, da je pH 8 deset krat alkalnejši od 7, pH 9 pa je sto krat alkalnejši.

Kri in druge tekočine v telesu, ki okrožajo celice, so rahlo alkalne (pH od 7,2 do 7,45). V kolikor bi se pH krvi spremenil na 6,9, bi nastopila koma, nato pa tudi smrt.

Na vso srečo ima naš organizem mehanizme, ki mu pomagajo, da uravnava ravnovesje in onemogoča velike spremembe vrednosti pH. To so dihanje - pljuča, nato t.i. puferski sistemi v telesnih tekočinah in selekcija vodikovih ionov v ledvicah.

Toda današnji način življenja povzroča nastanek velikih količin t.i. "kislega odpada" v naših organizmih.

97% hrane kot proizvod metabolizma ustvarja kisli odpad, eden izmed pomebnih faktorjev zakisljevanja so tudi kajenje, alkohol, stres in oneznaženost.

Naše telo je prisiljeno, da se konstantno bori z nastalimi kislinami, kar sčasoma zmanjša rezerve naših sistemov za nevtralizacijo.

Nastale kisline dolgoročno obremenjujejo naš organizem, kar sproža vrsto problemov: debelost, zmanjšano imunost, pomanjkanje energije, pa tudi vrsto bolezni, povezanih s kislostjo, ki uključujejo diabetes, osteoporozo, formiranje ledvičnih kamnov, artritis, rak idr.

Alkalna voda vsebuje več negativnih OH-ionov, posledično temu pa večjo razpoložljivost s kisikom v krvi. Pravzaprav, če je kri samo malo alkalnejša (od 7,3 do 7,45), bo v njej okrog 2/3 več kisika, ki je na voljo vsem celicam v našem organizmu!

Dr. Otto Warburg, ki je dobil 2 Nobelovi nagradi, je leta 1932 odkril, da zaradi pomanjkanja kisika v celicah nastane rak. Za razliko od normalnih celic celici raka ni potreben kisik in on bujno raste v kislem okolju.

Dr. Warburg je prav tako odkril, da nastajanje mutiranih receptorjev, kar povzroča rak, ni mogoče, če je pH vrednost celice v zdravi alkalni ravni.

Da bi se organizem izboril z veliko količino kislega odpada, proizvaja preveč prostih radikalov, ki oksidirajo ne samo odpad, temveč tudi zdrave celice.

Negativni OH ioni iz alkalne vode nevtralizirajo proste radikale oziroma delujejo kot močan antioksidant.

Znanstveniki so preučevali razloge dolgovečnosti posamezih narodov in ugotovili, da jim je skupna čista alkalna voda!

Edinstvena sestava
Prolom voda in vaše zdravje
Pomen pH vrednosti in njena pomembnost