Значение и значимост на „рН“ стойностите

„рН“ е скала, с която се измерва киселинността и базата на разтвора (концентрацията на водородните йони). Движи се от  0-14, къдета „0“ означава най-голяма киселинност, а „7“ е неутрална, а „14“  е най-алкална.  рН скалата е логоритъмна, което означава, че „рН 8“ е десет пъти по-алкална от „7“,  а  „рН 9“ е сто пъти по-алкална.

Кръвта и другите течности в тялото, които обкръжават  клетките са леко алкални  („pH от 7,2 до 7,45“).  В случай, че „рН“ на кръвта се промени на  „6,9“  ще настъпи кома, а след това и смърт.

За щастие, нашият организъм има механизъм, който му помага да задържи равновесие и да предутврати големи промени в стойностите на „рН“. Това е дишането – белите дробове, след това  т.нар.  буферни системи в телесните течности и селекцията на  водородните йони в бъбреците.

Все пак, днешният начин на живот довежда до създаване на големи количества  т.нар. „киселинни отпъдъци“ в нашите организми.

97% от храната, като продукт за метаболизма създава киселинни отпъдъци, а от по-значителните фактори за киселинността са пушенето, алкохола, стреса и замърсяването.

Нашето тяло е принудено постоянно да се бори с настъпилите киселости, което с времето обеднява резервите на нашите системи за неутрализация.

Възникналите  киселини дълготрайно обременяват нашия организъм, което довежда до редица проблеми: пълнота, слаб имунитет, липса на енергичност, но и редица болести свързани с киселинността, което включва  диабета, остеопорозата,  формирането на камъни в бъреците, артрит, рак и др.

Алкалната вода има в себе си повече отрицателни  „ОН“-йони, което довежда до по-голяма разполагаемост  на кислорода в кръвта. Всъщност, ако кръвта е само малко по-алкална  (от 7,3 до 7,45), в нея ще има около 2/3 повече кислород, който е на разположение на всички клетки в нашия организъм!

Д-р  Otto Warburg, който е носител на две  Нобелови награди, открил е  през 1932 година, че липсата на кислород в клетките довежда до рак. За разлика от нормалните клетки, на раковите клетки не е нужен кислород и ракът  бързо метастазира в кисела среда.

Д-р  Warburg, също така е открил, че възникването на  мутирани рецептори, което довежда до рак, не може да се случи ако „рН“ стойността  на клетката е в състояние на здраво алкално ниво.

За да се пребори с голямото количество от  киселинни отпадъци, организмът произвежда  прекалено много свободни радикали, които оксидират не само отпадъците, но и  здравите клетки.

Отрицателните  ОН-йони  от  алкалните води неутрализират свободните радикали, съответно действуват като силен антиоксидант.

Учените проучват причините за дълголетието на отделни народи и са установили, че общото нещо им е в чистата алкална вода.

Единстен състав
Пролом и Вашето здраве
Значение и значимост на „рН“ стойностите