Prolom voda in vaše zdravje

Revmatizem

Prolom voda v kombinaciji z balneoterapijo v Prolom Banji blagodejno deluje na revmatizem:

• vnetni revmatizem v umirjeni fazi,

• degenerativni revmatizem (artroze, spondiloze, spondiloartroze),

• sklepni in izvensklepni reumatizem (fibroziti, mioziti, tendiniti in panikuliti).

Lokomotorni sistem človeka predstavlja sklepno-kostno-mišični sistem, ki mu omogoča gibanje in ima svaka težava pri funkcioniranju lokomotornega sistema za posledicu bolečino v hrbtu, vratnem delu hrbtenice, kolenih, ramenih, kolkih itd. Zlasti je bistveno pomembna rehabilitacija po poškodbi in operaciji na lokomotornem sistemu.

Silicij je zelo pomemben za razvoj kostnega sistema. Zmanjšuje izgubo kalcija, ki je nujen za zdrave kosti in pomaga pri zdravljenju osteoporoze. Spodbuja vezivno tkivo in ima pomembno vlogo pri njegovi regeneraciji.

Dejaven je pri zvinih in dislokaciji sklepov, strganih ligamentih, zlomih. Prav tako zdravi poškodovane dele v tkivih. Silicij prispeva k obnavljanju veziv in hrustanca, zboljšuje gibljivost sklepov, zmanjšajoč bolečino zaradi poškodbe hrustanca (osteoartritis) in prispeva h krepitvi vezivnega tkiva.

Naravni dejavniki v Prolom Banji: blato in hidroterapija s Prolom vodo v kombinaciji z elektroterapijo, ročno masažo, kineziterapijo omilijo degenerativne spremembe v kosteh, ki povzročajo težave pri gibanju in izpolnjevanju svakodnevnih obaveznosti.

Največji odstotek naših bolnikov, ki prihajajo v Prolom Banju zaradi bolezni ledvic, prebavil, kožnih bolezni, se pritožuje na bolečine v kolenih, ramenih, hrbteničnih vretencih, kolkih, sklepih rok in nog, na stanja po vgraditvi umetnega kolka, po operaciji hrbteničnih vretenc, po zlomih, zvinih sklepov itd., tako da jim predpisujemo balneo in fizikalne postopke v smislu zmanjšanja subjektivnih težav in si prizadevamo, da jih maksimalno funkcionalno usposobimo za opravljanje svakodnevnih življenskih aktivnosti. Cilj takšnih programov je, da se znova vzpostavi mobilnost, zboljša groba mišična moč, ohrani ali zboljša obseg gibov, koordinacija in zmanjšajo bolečine.

Edinstvena sestava
Prolom voda in vaše zdravje
Pomen pH vrednosti in njena pomembnost