Пролом и Вашето здравје

Пролом водата благодарение на своите карактеристики (олигоминерална, алкална, бикарбонатна) благотворно делува на:

Болестите на бубрезите и на уринарниот тракт:

• хронични инфекции на бубрезите и на уринарниот тракт,

• камења во бубрезите и во уринарниот тракт,

• состојби по хируршки интервенции на уринарниот тракт,

• бенигни заболувања на простатата.

Болестите на органите за варење:

• хиперциден гастритис,

• чир на желудник и на дванаестопалачно црево,

• воспаленија на црева,

• хронична опстипација,

• воспаление на жолчното кесе и на жолчните канали,

• камен на жолчното кесе,

• состојба по хируршките операции на органите за варење.

А во комбинација со балнеотерапијата во Пролом Бања, Пролом водата благотворно влијае кај:

Болестите на кожа:

• псоријаза и други нарушувања на кератинизацијата,

• инфламаторни дерматози - егземи, микози и друго.

Ревматизам:

• воспалителен ревматизам во смирена фаза,

• дегенеративен ревматизам (артрози, спондилози, спондилоартрози),

• зглобен и вонзглобен ревматизам (фиброзити, миозити, тендинити и паникулити).

Пролом вода игра важна заштитна улога во зачувување на здравјето. Таа припаѓа на ретките нискоминерализирани води кои може да се пијат цел живот.

Единствен состав
Пролом и Вашето здравје
Значењето и важноста на pH вредностите