Бъбреци и пикочни канали

При заболявания на бъбреците и пикочните канали Пролом водата особено помага при лекуване на:

• хронични инфекции на бъбреците и пикочните канали,

• камъни в бъбреците и пикочните канали,

• състояния след хирургическа интервенция на уринарния тракт,

• бенигни заболявания на простатата.

Поради единствения си минерален и химически състав природната минерална Пролом вода много благоприятно  влияе на бъбреците.

Поради ниската си минералност бързо се изхвърля от организма, действува като изключително добър естествен диуретик. Увеличението на диурезата се използва при камък в бъбрека от всякакъв вид, тъй като в урината се намалява концентрацията на солите от които е формиран камъка. Специфичната тяжест  1,000532 осигурява намаляването на специфичната тяжест на  урината, което е важно при лекуването на калкулозата.

Благодарение на микроелемента силиций в Пролом водата, камъкът в бъбрека се смалява и се ускорява изхвърлянето му, облекчават се болките при уриниране и  спомага за ускореното уриниране.

Пролом водата  повишава диурезата без да променя съдържанието на електролитите. Предпазва тъканите на уринарната система от облагания на  разпадащите се продукти на урината и предпазва от възникването на камъни.

Присъствието на камък и пясък довежда до механично ощетение на лигавицата на уринарния тракт, мета-силициевата киселина в Пролом водата ускорява епителизацията на ощетената тъкан и намалява размера на  солитарните ( отделни) бъбречни цисти, също така намалява нивото на уреята и креатинина в кръвта.

Пролом водата действува благотворно на кръвоносните съдове в организма, както и на кръвоносните съдове в бъбреците с което се постига подобрение на общото състояние на бъбреците.

Проучвания за влиянието на Пролом водата за изхвърляне на камъните в бъбреците и в пикочните канали

Клиничното проучване, в което е анализирано изхвърлянето на камъни от бъбреците след ултразвуковото им разбиване по метода ESVEL при пациенти, които веднага след тази интервенция са пили Пролом вода  е показало, че при 87% от пациентите  е дошло до пълното елиминиране на камъните.  Като при това дошло е до 100% елиминиране на камъните с размер от 10-19 мм,  като не е отбелязана нито една компликация, нито секундарна интервенция по време на  проучването, като се има предвид че компликации са се появявали при контролната  група от пациенти, като тези пациенти след посочената интервенция не са пили  Пролом вода.

Направена е също така  клинична студия, в която е проучван ефектът от прилагането на Пролом вода като помощно средство при лекуването на инфекции на пикочните канали. Още след 10 дни е дошло до значително подобрение, уринокултурите са останали стерилни и след 6 месеца след като е завършено лечението.

След посоченото клинично проучване  направено е заключение, че са постигнати двойно по-добри резултати при пациенти, които имат  камък в бъбрека и в пикочните канали,  а които са използвали Пролом вода, отколкото при пациенти със същите здравословни проблеми, които не са използвали Пролом вода.

Единстен състав
Пролом и Вашето здраве
Значение и значимост на „рН“ стойностите