Ревматизъм

Пролом вода в комбинация с балнеотерапия  в Пролом Банята благоприятно действува при ревматизъм.

• акутен ревматизъм във фаза на покой,

• дегенеративен ревматизъм (артрози,  спондилози, спондилоартрози,

• ставен и  мускулен  ревматизъм (фиброзити, миозити, тендовагинити и паникулити).

Гръбначно-двигателния апарат  на човека представлява ставно-костно-мускулната система, която му дава възможност да се движи и всеки проблем във функционирането на гръбначно-дигателния апарат има като последица болка в гърба, вратната част на гръбнака, в колената, рамената, хълбоците и т.н.  Особено е важна рехабилитацията след нараняване и операция на  гръбначно-двигателния апарат.

Силицият е много важен за развитието на костната система. Намалява загубата на калций, който е необходим за здравите кости и помага при лекуването на остеопорозата.  Стимулира  свързващите тъкани и има важна роля при неговата регенерация.

Благотворно действува при изкълчвания и дислокация на ставите, при скъсване на лигаменти, счупвания.  Също така лекува ощетените места на тъканите. Силицият спомата за  възобновяване на свързващите тъкани и хрущяла, подобрява подвижността на ставите, намалява болката след ощетяване на хрущяла  (остеоартит) и спомага за засилване на свързващата тъкан.

Естесвени фактори в Пролом Баня: лечебна кал и хидротерапия с Пролом вода в комбинация с електротерапия, ръчен масаг, кинезитерапията намалява дегетеративните промени в костите, които са причина за проблеми при движенията и извършавне на ежедневните задължения.

Най-голям процент от нашите пациенти, които идват в Пролом Баня поради бъбречни заболявания, или болести на храносимлателните органи, кожни болести , или се оплакват от болки в коленете, рамената, гръбначните прешлени, след счупвания, изкълчвания на ставите и т.н. , като  им  предписваме  балнео и физикални процедури  за да намалим  субективните проблеми и се опитваме максимално функционално да ги възстановим за да извършват нормално ежедневните си  житейски дейности. Целта на такива програми е да се възстанови отново подвижността, да се поправи основната мускулна  сила, да се запази и поправи обемът на движенията, координацията и да се намали болката.

Единстен състав
Пролом и Вашето здраве
Значение и значимост на „рН“ стойностите