Храносмилателни органи

Пролом водата препоръчваме при заболявания на храносмилателните органи:

хиперциден гастрит,

• язва на стомаха  и на  дванайсетопръсника,

• чревен катар,

• хроничен запек,

• възпаление на злъчката и на злъчните канали,

• камъни в злъчката,

• след хирургическа интервенция при храносмилателните органи.

Непосредствено след консумирането на  Пролом вода, бикарбонатите неутрализират злъчната киселина, като по този начин се намалява киселинността на злъчния сок. Намаляват се диспептичните болки  (чувството за подуване след ядене,  горчивост в устата, подригване).

С пиене на Пролом вода се ускорява  дейността на червата, а по този начин и изпразването на дебелото черво, което е важно при хронична опстипация.

Бикарбонатите  подобряват  чернодробната  секретна функция, което се проявява чрез холагогното ѝ действие. Под това действие се увеличава билигенезиса и се стига до по-доброто  изпразване на злъчката.

Силицият в Пролом водата спомага за естественото лекуване на хроничните възпаления на храносмилателните органи и алергиите, тъй като регулира имунните процеси в организма. Ускорява епителизацият и лекуването на стомашната язва на стомаха, фистула на дебелото черво. Намалява възпалението на лигавицата на злъчката, педпазва от формиране и отлагане на холестеролните кристали на стените на злъчката и така предутвратява появята на утайка. Също както и бикарбонатите, силицият  стимулира  отделянето  на секрета от злъчката и ускорява регенерирането на ощетената тъкан на черния дроб.

Как да пием Пролом водата?

При болести на храносмилателните органи Пролом вода трябва да пиете сутри  по 2 чаши, по-късно  час или половин час преди обяда - една  до две чаши.

Пролом водата няма контраиндикации и може да се пие в неограничени количества.

Единстен състав
Пролом и Вашето здраве
Значение и значимост на „рН“ стойностите