Reumatizam

Prolom voda u kombinaciji sa balneoterapijom u Prolom Banji blagotvorno deluje na reumatizam:
zapaljenski reumatizam u smirenoj fazi,
degenerativni reumatizam (artroze, spondiloze, spondiloartroze),
zglobni i vanzglobni reumatizam (fibroziti, mioziti, tendiniti i panikuliti).

Lokomotorni sistem čoveka predstavlja zglobno-koštano-mišićni sistem koji mu omogućuje kretanje i svaka poteškoća u funkcionisanju lokomotornog sistema za posledicu ima bol u leđima, vratnom delu kičme, kolenima, ramenima, kukovima itd. Naročito je bitna rehabilitacija nakon povreda i operacija na lokomotornom sistemu.

Silicijum je veoma važan za razvoj koštanog sistema. Smanjuje gubitak kalcijuma koji je neophodan za zdrave kosti i pomaže u lečenju osteoporoze. Stimuliše vezivno tkivo i ima važnu ulogu u njegovoj regeneraciji.

Delotvoran je kod uganuća i dislokacija zglobova, pocepanih ligamenata, preloma. Takođe leči oštećena mesta u tkivima. Silicijum doprinosi obnavljanju veziva i hrskavice, poboljšava pokretljivost zglobova, umanjujući bol usled oštećenja hrskavice (osteoartritis) i doprinosi jačanju vezivnog tkiva.

Prirodni faktori u Prolom Banji: blato i hidroterapija Prolom vodom u kombinaciji sa elektroterapijom, ručnom masažom, kineziterapijom ublažavaju degenerativne promene u kostima koje su uzrok poteškoća u kretanju i izvršavanju svakodnevnih obaveza.

Najveći procenat naših pacijenata koji dolaze u Prolom Banju zbog bolesti bubrega, organa za varenje, kožnih bolesti žale se na bolove u kolenima, ramenima, kičmenih pršljenova, kukova, zgloba ruku i nogu, stanja nakon ugradnje veštačkog kuka, nakon operacije kičmenih pršljenova, posle preloma, iščašenja zglobova itd. tako da im propisujemo balneo i fizikalne procedure u smislu smanjenja subjektivnih tegoba i trudimo se da ih maksimalno funkcionalno oporavimo za obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti. Cilj ovakvih programa je da se ponovo uspostavi mobilnost, popravi gruba mišićna snaga, očuva ili popravi obim pokreta, koordinacija i smanji bol.

JEDINSTVENI SASTAV
PROLOM I VASE ZDRAVLJE
ZNAČAJ I ZNAČENJE pH VREDNOSTI