Organi za varenje

Prolom vodu preporučujemo kod oboljenja organa za varenje:
hipercidni gastritis,
čir želuca i dvanaestopalačnog creva,
katari creva,
hronični zatvor,
upala žuči i žučnih vodova,
kamenac žučne kese,
stanje posle hirurških zahvata na organima za varenje.

Neposredno nakon pijenja Prolom vode bikarbonati neutrališu želudačnu kiselinu čime se smanjije kiselost želudačnog soka. Ublažavaju se dispeptičke tegobe (osećaj nadutosti posle obroka, nadimanje, gorušica ili podrigivanje).

Pijenjem Prolom vode ubrzava se motorika creva, a samim tim i pražnjenje creva što je značajno kod hronične opstipacije.

Bikarbonati poboljšavaju sekretornu funkciju jetre, što se ispoljava holagognim dejstvom. Pod njihovim dejstvom povećava se biligeneza i dolazi do boljeg pražnjenja žučne kese.

Silicijum iz Prolom vode doprinosi prirodnom lečenju hroničnih zapaljenja organa za varenje i alergija jer reguliše imunološke procese u organizmu. Pospešuje epitelizaciju i lečenje čira na želucu, fistula na debelom crevu. Smanjuje upalu sluzokože žučne kese, sprečava formiranje i taloženje kristala holesterola na zidovima žučne kese i tako sprečava pojavu mulja. Isto kao bikarbonati stimuliše lučenje i sekreciju žuči i pospešuje regeneraciju oštećenog tkiva jetre.

Klinička potvrda lekovitosti Prolom vode

Na upravo završenom kliničkom istraživanju sprovedenom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije na temu: “Procena efekta Prolom vode kao pomoćnog lekovitog sredstva u tretmanu gastroezofagusne refluksne bolesti, hroničnog gastritisa, ulkusne bolesti i dispepsije” dokazano je da Prolom voda značajno doprinosi oporavku pacijenata sa pomenutim oboljenjima:

“- Prolom voda se može koristiti uz propisanu medikamentnu terapiju u tretmanu hiperacidnih stanja gornjeg dela digestivnog trakta.
- Prolom voda statistički značajno doprinosi bržem nestanku simptoma (tegoba) ili ublažavanju simptoma (smanjenju intenziteta i učestalosti) ako se koristi uz propisanu terapiju u odnosu na pacijente koji koriste samo propisanu medikamentnu terapiju.
- Prolom voda doprinosi bržem oporavku pacijenata tokom tretmana”.

Prof. dr Dragan Popović
Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju
Klinički centar Srbije

JEDINSTVENI SASTAV
PROLOM I VASE ZDRAVLJE
ZNAČAJ I ZNAČENJE pH VREDNOSTI